Timpul estimat pentru citire: 2 minute

Accesarea unui credit ipotecar este un moment foarte important în viața unei persoane, pentru că reprezintă pe de o parte îndeplinirea unui vis prin achiziționarea unei locuințe mult dorite, iar pe de altă parte reprezintă un angajament de lungă durată, deoarece plata ratei este o responsabilitate pe toată perioada contractului de credit .

Un lucru pe care nu mulți îl iau în calcul este faptul că asigurarea de viață oferă un sprijin concret în ceea ce privește îngrijorarea legată de rambursarea creditului.

 

📌 Ce este asigurarea de viață?

Simplu spus, asigurarea de viață atașată unui credit este un “CASCO” care ne protejează de riscuri neprevăzute. Asigurarea de viață este practic acea plasă de protecție pentru cei dragi ție, care intervine în cazul în care se întâmplă un eveniment tragic cu tine.

 

📌 Ce riscuri acoperă asigurarea de viață?

Principalul risc pe care îl acoperă o asigurare de viață este decesul, din cauze naturale sau în cazul unui accident, caz în care asiguratorul acoperă integral costul creditului.

Unele bănci acoperă și invaliditatea permanentă a asiguratului, iar în funcție de gradul invalidității asiguratorul acoperă parțial sau integral suma datorată.

 

📌 Ce costuri implică o asigurarea de viață?

Având în vedere angajamentul pe termen lung în cazul creditului ipotecar, recomandat este să privim asigurarea de viață ca pe un beneficiu, nu un cost adăugat creditului. 
În funcție de oferta de credit ipotecar, sunt bănci unde împreună cu rata se percepe un comision lunar de asigurare de viață, dar sunt și bănci unde asigurarea de viață este atașată creditului de casă gratuit.

Cum procentul lunar al primei de asigurare de viață se aplică la valoarea lunară a soldului creditului, un calcul estimativ ne arată că pentru un credit în valoare de 500.000 de lei (~100.000 de euro), alături de rata lunară vom avea un cost cu asigurarea între 100 și 150 lei. 
Practic pentru 5 lei pe zi avem siguranța că suntem protejați în cazul unor riscuri majore.

 

În concluzie, această asigurare de viață oferă o protecție financiară esențială pentru cei lăsați în urmă, asigurând faptul că împrumutul nu devine o povară grea într-un moment dificil.

Dacă nu ești decis dacă o asigurare de viață este într-adevăr necesară pentru creditul ipotecar sau dacă nu ești hotărât ce să alegi, sigur ți-ar fi de folos discuția cu un specialist în creditare.

 

👉 Contactează unul dintre specialiștii în creditare 123credit.ro și programează-te pentru asistență complet gratuită.