Timpul estimat pentru citire: 2 minute

În această perioadă minunată a vieții, când te concentrezi pe creșterea micuțului tău, poate apărea și întrebarea: „Pot obține oare un credit ipotecar cu indemnizația de creștere a copilului?”

 

Atunci când te afli în concediul de creștere a copilului, conform legii, primești o indemnizație lunară în valoare de 85% din media ultimelor 12 venituri încasate înainte de intrarea în acest concediu.

Acest tip de venit este acceptat de aproape toate băncile pentru acordarea de credite, atât de nevoi personale cât și ipotecare.

 

 

📌 Există însă și bănci care vor accepta să îți ofere un credit ipotecar cu indemnizația de creștere a copilului doar dacă prezinți și un codebitor.

Alte bănci vor accepta acest tip de venit doar în calitate de codebitor.

 

📌 Important!

Un criteriu important care trebuie îndeplinit în cazul aplicării pentru un credit ipotecar în timpul concediului de creștere a copilului este să ai un istoric de creditare fără întârzieri raportate la Biroul de credit.

Acesta este un criteriu foarte important în calcularea scorului FICO. Un mod bun de a afla care este scorul tău este să îți faci un cont pe 123credit.ro și să îți optimizezi profilul.

 

De ce documente vei avea nevoie?

📌 Copia contractului individual de muncă

📌 Decizia privind acordarea și plata indemnizației de creștere copil

📌 Extrasul de cont cu încasarea ultimei indemnizații de creștere copil

📌 Opțional, adeverința de venit cu ultimele 3 salarii întregi încasate înainte de intrarea în concediul de creștere copil

 

Dacă vrei să verifici ce sumă poți împrumuta, calculatorul 123credit îți poate fi de mare ajutor, simplu și fără nici un cost.