Timpul estimat pentru citire: 3 minute

Procesul de obținere al unui credit poate să fie adesea presărat de nelămuriri și dificultăți, mai ales atunci când vine vorba de un credit ipotecar 🏠  În aceste situații, un broker de credite este exact ceea ce ai nevoie pentru a lua o decizie informată. 

Poate de brokerul de credite ai mai auzit și sub denumirea de specialist în creditare sau de intermediar de credite, denumirea fiind însă mai puțin importantă decât este rolul lui. 

Brokerul de credite este un specialist înregistrat la ANPC, ce are contracte directe cu băncile și are ca scop găsirea creditului cel mai potrivit pentru tine și cel mai important, NU percepe comision de la client.

 

📌 Cu ce te poate ajuta un broker de credite?

  • Identifică tipul de credit de care ai nevoie și ofertele disponibile pe piață care se potrivesc profilului tău de client
  • Te ajută să înțelegi termenii și condițiile împrumutului 
  • Îți explică ce reprezintă fiecare cost și comision
  • Negociază cu banca termenii și costurile, astfel încât să obții cea mai avantajoasă ofertă
  • Te ajută cu întocmirea dosarului de credit și îl trimite în analiză
  • Te îndrumă și asistă de-a lungul întregului proces de aprobare a creditului

 

📌 De ce să colaborezi cu un broker de credite?

  • În primul rând, pentru că este GRATUIT. Brokerul de credite nu percepe niciodată comision de la client, comisionul lui este plătit de  bancă.
  • Primești informațiile de care ai nevoie simplu și rapid și beneficiezi de experiența și expertiza pe care un broker le deține, ușurând procesul de decizie și accesare a creditului
  • Economisești timp⏳ Drumurile la bănci, compararea ofertelor de pe piață, întocmirea dosarului, verificarea eligibilității, toate acestea sunt preluate de broker și luate de pe capul tău. 
  • Economisești bani. Neavând experiență în domeniu sau din lipsa timpului de a compara cât mai multe oferte de pe piață, se poate întâmpla să nu alegi cea mai avantajoasă ofertă din punct de vedere financiar. Brokerul de credite știe exact la ce trebuie să fie atent și cum să compare ofertele de la diferite bănci, astfel încât tu să obții cea mai bună ofertă pe care o poți accesa.

 

📌 ȘTIAI CĂ…?

De fiecare dată când mergi la bancă și soliciți o interogare în Biroul de Credit pentru a vedea dacă ești eligibil pentru credit, această acțiune îți scade scorul FICO.

În schimb, pe 123credit.ro îți poți verifica eligibilitatea pentru credite de la orice bancă, fără ca scorul FICO să fie afectat în vreun fel.

 

🔎 Cum găsești un broker de credite potrivit pentru tine? 

Alegerea brokerului cu care vei colabora este extrem de importantă, pentru că acesta determină calitatea colaborării, precum și compatibilitatea ta cu creditul ales.

Partea bună?
Pe 123credit.ro găsești o întreagă rețea de brokeri care îți stau la dispoziție, disponibili în toată țara.