Timpul estimat pentru citire: 2 minute

Să înțeleg că te-ai decis că e timpul să te muți la casa ta?

 

Fie că decizia vine fiindcă nu vrei să mai plătești chirie, fiindcă nu îți mai ajunge spațiul sau fiindcă vrei să te muți de la ai tăi, cumpărarea unei locuințe este un pas important, așa că FELICITĂRI! 🎉

Dacă inconvenientul în transformarea visului tău în realitate este situația financiară atunci cred că deja te-ai gândit la posibilitatea unui credit ipotecar și cel mai probabil deja știi că de cele mai multe ori un avans este necesar pentru a putea accesa acest tip de credit.

 

Dar oare un credit ipotecar se poate accesa și fără un avans?

 

📌 Ei bine, răspunsul este că DA, există situații în care este posibil.

 

Poți beneficia de un credit ipotecar fără avans dacă achiziționezi un imobil de minim 60.000 euro situat într-o zonă urbană mare și aduci ca și garanție suplimentară încă un imobil.

Prin zonă urbană mare mă refer la următoarele orașe: București, Cluj, Timișoara, Iași, Constanța, Craiova, Brașov, Galați, Ploiești, Oradea, Brăila, Arad, Pitești, Sibiu, Bacău, Târgu Mureș, Baia Mare, Buzău, Botoșani, Satu Mare, Alba Iulia, Sighișoara, Slatina, Râmnicu Vâlcea, Vaslui, Giurgiu, Sighetu Marmației (fără localitățile/satele componente din Sighetu Marmației), Suceava, Slobozia, Călărași și zonele metropolitane aferente orașelor menționate.

 

O altă metodă de a acoperi costul avansului este de a obține un credit de nevoi personale. Însă trebuie să te asiguri că acest credit de nevoi personale nu îți va afecta șansele de a obține un credit ipotecar. Trebuie să știi că ratele lunare pe care le vei plăti în total nu trebuie să depășească 40% din veniturile tale.

 

📌 O metodă eficientă pentru a afla cum poți proceda atunci când nu ai avansul pentru un credit ipotecar este să contactezi un specialist în creditare. Serviciile brokerilor 123credit sunt complet gratuite, iar aceștia te pot îndruma către soluția cea mai potrivită pentru tine.