Timpul estimat pentru citire: 3 minute
conditiile-de-accesare-a-creditului-ipotecar

Ai ajuns la etapa in care nu mai poti locui cu mama sau si mai rau cu mama soacra? Nu poti sa dormi noaptea pentru ca te inghesuie cel mic sau ai nevoie de putina intimitate? Afla care sunt conditiile de accesare a unui credit ipotecar si exploreaza-ti optiunile.

Sa stii ca la orice intrebare exista atat un raspuns cat si o rezolvare si as vrea sa discutam despre cat de tangibile pot fi dorintele tale.

Daca te-ai gandit sa iti cumperi o locuinta si vrei un credit de la banca pentru asta, creditul de achizitie locuinta, denumit generic ‘credit ipotecar’, este creditul care te va ajuta sa te muti in casa noua.

Pentru a beneficia de un astfel de credit, Banca sau IFN-ul va pune sub ipoteca proprietatea pe care o cumperi.

Cu un credit ipotecar poti sa cumperi o casa, un apartament sau un teren intravilan, dar poate fi folosit si pentru reabilitarea, modernizarea, consolidarea ori extinderea unei constructii.

Cand vrei sa aplici la un credit ipotecar de achizitie a unui imobil este bine sa tii cont de urmatoarele :

  • Ai intre 20 si 60 de ani

  • Venitul tau lunar net raportat la ANAF este de cel putin 2500 de lei

  • Contractul de munca este pe perioada nedeterminata

  • Ai minim 12 luni vechime totala in munca, nu ai intreruperi in munca mai mari de 30 de zile pe parcursul ultimelor 12 luni si ai minim 3 salarii incasate si raportate la ANAF la ultimul angajator

  • Ai un avans de minim 15% din pretul de vanzare al proprietatii pe care doresti sa o cumperi

Ce suma poti imprumuta bazata pe veniturile tale?

Aceasta informatie o poti afla din confortul casei tale accesand urmatorul link https://123credit.ro/calculator-imprumut

Ai aflat la ce suma te incadrezi, acum iti mai ramane sa gasesti imobilul si sa verifici daca se incadreaza in urmatoarele conditii:

  • Are destinatie rezidentiala

  • Nu se afla pe lista cu imobile care prezinta risc seismic

  • Are certificat de eficienta energetica valabil

  • Toate actele de proprietate sunt inregistrate la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara

Ultimul pas ar fi sa gasesti banca potrivita nevoilor tale.

Pe 123credit.ro poti compara ofertele bancilor din Romania si poti aplica 100% online sau, daca ai nevoie de suport, poti intra in legatura cu un broker specialist.

Pentru si mai multe informatii, intra pe https://123credit.ro/totul-despre-ipoteci

Procesul de accesare a unui credit ipotecar nu este unul complicat. In functie de situatia ta sau a proprietatii pe care o cumperi, el poate dura in medie pana la 3 saptamani. Atata timp cat ai un profil bun, nu ai datorii curente restante, ai un venit net lunar stabil si proprietatea pe care o cumperi are toate actele, procesul de accesare a creditului va merge usor si fara batai de cap. In cazul in care iti doresti ca cineva sa te ghideze prin tot procesul, poti apela si la un broker de credite, serviciu care in mod normal este gratuit.